Maria Kraaijkamp

Media Optredens

20 mei 2023

Het land waar grote mensen wonen is een webserie waarin Ruth Elings in gesprek gaat met artiesten over Annie MG Schmidt en Harry Bannink. Ook zingen artiesten een zelfgekozen lied. Maria koos voor ‘De Truttenjas’.

Bekijk de aflevering hier

21 maart 2023

Maria werd geïnterviewd voor de culinaire verhalenbundel ‘Roes kookt over’, een letterlijk kijkje in de keuken van verschillende theatermakers. Het boek is hier te bestellen.

31 december 2023

Door het Radio 1 programma Met het Oog op Morgen werd Maria uitgenodigd het jaar uit te zwaaien. Ze vertelde over haar overstap naar cabaret, speelde De Lat en schreef en zong ook een speciaal oud en nieuw lied.

Bekijk de fragmenten hier terug  

 

30 oktober 2022

Maria schreef een lied over de Geelbrauwgors die voor het eerst in 40 jaar neerstreek in Nederland. Het werd zowel in Andermans Veren als Vroege Vogels gedraaid.

Beluister Andermans Veren hier
Beluister Vroege Vogels hier

2 september 2022

Maria schoof weer aan bij de podcast Eeuw van de Amateur om te praten over de voorstelling ‘Living the meme’ die zij samen met Anna Krijger maakte. Ook maakt ze bekend halve finalist te zijn in het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.
Beluister de aflevering hier

21 augustus 2022

Zomerveren, de theaterversie van het NPO Radio 5-programma Andermans Veren werd opgenomen in Theater de Nieuwe Liefde in Haarlem. Maria was te gast en schreef in opdracht van George Groot een gedicht dat door hem werd besproken.
Beluister de aflevering hier

21 mei 2023
Andermans Veren staat in het teken van de jaren 80. Maria schreef een Eigen Veertje, een antwoord op ‘De Truttenjas’, een lied waar zij in de jaren 80 veel naar heeft geluisterd.
Beluister de aflevering hier

15 januari 2023
In het kader van een thema-afleveringen over vertalingen schreef Maria een vertaling van het Iraanse protestlied  Baraye.
Beluister de aflevering hier

3 januari 2023
Maria’s EP is ‘gespot door Span’ en wordt deze week gedraaid in Volgspot (NPO radio 5). Ze werd ook gebeld voor een interview.
beluister de aflevering hier

14 oktober 2022

Maria wint de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en wordt na afloop geïnterviewd door Botte Jellema en Ype Driessen.
Beluister het interview hier

1 juli 2022

Maria is vanaf 15 augustus een week ‘artist in residence’ in het Torpedo Theater: de Maria Kraaijkamp Experience. De week wordt getipt in de zomereditie van de Amsterdambijlage in NRC.
Bekijk het artikel hier

7 februari 2022
In een speciale live uitzending van de Eeuw van de Amateur en Podcast en Chill vanuit de Kleine Komedie in Amsterdam (!!) was Maria de verrassingsgast.
Beluister de aflevering hier 

8 oktober 2021
In het radioprogramma ‘Wie-o-Weekend’ van Slotradio wordt Maria geïnterviewd over haar aanstaande optreden in Theater Slot Zeist en wordt er een lied van haar gedraaid.
Beluister de aflevering hier 

20 augustus 2021
Maria is te gast in de podcast Eeuw van de Amateur
Beluister de aflevering hier

31 mei 2021
In het kader van het versoepelen van de coronamaatregelen werd Maria geïnterviewd over ongemak op kantoor. In het radioprogramma met het oog op morgen werd het artikel ook besproken.
Lees het artikel hier
Beluister de aflevering hier

17 december 2020
Het AT5 programma ‘De Straten van Amsterdam’ staat in het teken van het dertigjarig bestaan van de A10. Maria schreef en speelde een lied speciaal voor deze aflevering.
Bekijk het programma hier terug

30 juni 2020
Maria vertelt over haar nieuwe nummer ‘positief figuur’ in Volgspot (NPO radio 5)
Beluister het fragment hier

April 2020
De briefwisseling in coronatijd tussen journalist en schrijver Anna Krijger en Maria is hier terug te lezen

12 maart 2020
Maria wordt geïnterviewd over het AKF en haar nummer ‘zakken met die lat’ werd gedraaid in Volgspot (NPO radio 5). Beluister het fragment hier

9 februari 2020
Maria wint de Makkumer publieksprijs!
Lees het artikel hier

18 oktober 2019
In de podcast Eeuw van de Amateur bespreken Paulien Cornelisse en Botte Jellema het tweede optreden van Maria in de Open Bac. En Maria belt in met een verhaal.
Luister de aflevering hier terug