Over

Maria Kraaijkamp (1983) stond in 1989 voor het eerst op een podium als zingende boom en had altijd wel iets vertellen in de kring. Haar liefde voor zingen en verhalen vertellen is altijd gebleven; op het podium en daarbuiten.

Naast haar studie Nederlands aan de UvA volgde zij diverse workshops en cursussen (o.a. zang, theatersport, song writing, kleinkunst en stand up comedy) en zong zij ruim 10 jaar in Tell Mama We’re Late o.l.v. Nicoline Snaas.

Even leek het erop alsof Maria haar dagen op kantoor zou gaan slijten maar in 2018 besloot ze het roer om te gooien en werd ze aangenomen bij theateropleiding Selma Susanna waar zij momenteel kleinkunstlessen volgt.
Ze werkt hard aan haar eerste programma ‘Alles onder controle’ met liedjes om haar angsten te overwinnen, haar neuroses te bezweren en om de ondraaglijkheid van de dagelijkse sleur het hoofd te bieden. In de tussentijd schrijft ze heen-en weerberichten als ze op de pont naar Noord staat en treedt ze regelmatig op.  Dat kan ook in jouw huiskamer.