Over

 

Maria (1983) stond op haar zesde voor het eerst op een podium als zingende boom en had altijd wel iets vertellen in de kring. Haar liefde voor zingen en verhalen vertellen is gebleven; op het podium en daarbuiten. Na haar studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam dreigde ze haar dagen op kantoor te gaan slijten, tot ze in februari 2019 voor het eerst een paar eigen liedjes zong in de Open Bac. Een paar maanden later deed zij mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en belandde prompt in de halve finale met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. Momenteel werkt zij aan nieuw materiaal waarmee ze – zolang de coronamaatregelen het toelaten- gaat try outen. 

‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’

‘Hier staat een veelbelovend talent’
 – Jury AKF Sonneveldprijs 


ALLES ONDER CONTROLE

Maria Kraaijkamp ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling ‘Alles onder controle’ deelt ze á la Hans Dorrestijn -maar dan vrouw en millennial – haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze nog een paar lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.