Moeite

Soms kijk ik om me heen en zie ik alleen maar moeite. Hoe onvoorstelbaar veel moeite het de mensheid heeft gekost om tot dit precieze punt te komen waarop we nu zijn. Al die gebouwen die gebouwd zijn, met al de stenen die daarvoor geproduceerd en vervoerd zijn. Met reclameborden aan de gevel, die allemaal ontworpen en opgehangen zijn, en vol met spullen die bedacht zijn, en aangeschaft worden, en die daarna de hele tijd afgestoft moeten worden. Je vraagt je af waar we met zijn allen toch de energie vandaan halen om dat allemaal voor elkaar te krijgen. En dan word ik ook moedeloos bij het idee dat het altijd ook maar door gaat. Dat er nooit een punt zal komen dat het allemaal af en klaar is. Dat we alles hebben wat we nodig hebben, dat alles op de juiste plek staat, ligt, of hangt, dat alles is uitgezocht, alles klopt, alles is gezegd, en we gewoon heel even kunnen zitten en niets meer hoeven. Wat zou ik dat graag willen.

Ge├╝pdatet: