Zwembad

Elke vrijdagochtend zwem ik heen en weer in het Sloterparkbad. In dit zwembad zijn de douches direct naast het zwembad. En aangezien er vrij weinig te zien is behalve wat tenenkrommende motivatieposters omdat Team NL ook in dit bad traint (‘Winnen doe je samen!’), dwaalt mijn blik regelmatig af naar mensen die daar staan te douchen. Sommige mensen hebben echt een Spartaanse manier van hun haar wassen. Ik weet nog heel goed hoe vreselijk ik het vond als mijn haar gewassen moest worden toen ik klein was. Voor mijn gevoel werd de shampoo daarbij altijd direct in mijn ogen gegoten. Sinds ik over voldoende motorische vaardigheden beschik om mijn eigen haar te wassen, zorg ik daarom dat ik altijd mijn hoofd achterover houd, zodat de shampoo nooit in de buurt van mijn ogen komt. Ik weet nu dat deze techniek niet bij iedereen bekend is. Ik zie daar mensen met hun hoofd voorover en hun hele gezicht schuimend van de shampoo hun haar woest inmasseren. Dan ben ik bijna geneigd om naar ze toe te lopen en ze bij hun schouder te pakken en te zeggen: ‘je hoeft niet zo te leven, maak het jezelf niet zo moeilijk’. Maar aan de andere kant: je kan natuurlijk niet iedereen redden.

Geüpdatet: