Sjaal

Ik stond bij een stoplicht naast een man die een blauwe sjaal om had. Ik zag dat de sjaal wat blauwe pluisjes had afgegeven in het haar van zijn nek. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik naar hem toe zou buigen en met mijn vingers de pluisjes voorzichtig weg zou halen. In welke categorie zou die man mij dan plaatsen? Zou hij denken dat ik een verwarde vrouw was en zou hij kwaad tegen me gaan schreeuwen? Of zou hij gevleid zijn en het als een versierpoging zien?  Of zou hij het gelaten over zich heen laten komen omdat ik op een leeftijd kom dat ik een moeder-achtige vibe over me heen krijg? Tijdens dit soort overpeinzingen ben ik vooral heel blij dat ik al heel lang gelukkig getrouwd ben. Dat ik er goddank niet meer mee bezig hoef te zijn hoe ik op mannen overkom. Die pluisjes heb ik uiteraard lekker laten zitten.

Geüpdatet: