Stickers

Er zijn nieuwe verbodsstickers opgehangen op de pont. Het is verboden om aan boord de motor van brommers of scooters te laten draaien. Ik was er getuige van dat de stickers aan de muren werden bevestigd. Door dezelfde man waar ik al eerder over schreef, die blijkbaar verantwoordelijk is voor alle stickergerelateerde zaken op de Amsterdamse IJveren. Hij was ermee bezig op de ontzettend drukke pont van tien voor negen. Als je bedenkt dat een hele grote sticker net iets boven je macht op een muur bevestigen nog best een lastig klusje is, vond ik het gekozen tijdstip op zijn minst opmerkelijk. Om te beginnen kon hij zich door de drukte nauwelijks verroeren en stonden er ook nog eens 20 man op zijn vingers te kijken. Dat hij het moest doen terwijl de pont aan het varen was, leek me ook in zijn nadeel te werken, om nog te zwijgen over het zwemvest dat hij droeg waardoor hij nog verder in zijn bewegingsvrijheid werd beperkt. Een nog ongunstiger omstandigheid was bijna niet te verzinnen. Nou ok, het regende niet. Maar dat was dan ook echt het enige wat ik kon bedenken.

Ge├╝pdatet: