Kauwgom

Normaal gesproken heb ik geen last van misofonie, hoewel ik wel toegeef dat ik in de ochtend sneller geïrriteerd raak door geluid. Op de pont stond ik naast een vrouw die druk bezig was met appen en tegelijkertijd kauwgom aan het kauwen was. Haar gesmak hoorde ik zelfs boven het geluid uit van de podcast die ik aan het luisteren was. Ik keek een paar keer geïrriteerd haar kant op, in de hoop dat ze zich daardoor bewust zou worden van de overlast die ze veroorzaakte. Het hielp niet. Ik ontdekte wel dat ze harder met haar kaken begon te malen tijdens het typen. Een opvallend patroon. Het was geen fraai gezicht. Moet je dat soort dingen aankaarten? Maar hoe? ‘Mevrouw, u heeft het waarschijnlijk niet door maar tijdens het appen bent u maniakaal grijnzend keihard aan het smakken.’

Geüpdatet: