Sportdag

In het Sloterpark was een basisschoolklas bezig met een sportdag. Het deed me denken aan vroeger, aan die heerlijke tijd vlak voor de zomervakantie. Dat je niet meer echt serieus hoefde te leren maar dat zowel de klas als de meester eigenlijk gewoon de tijd aan het uitzitten was tot de vakantie was begonnen. Dan had je inderdaad zo’n sportdag. Daar vond ik nooit zoveel aan. Maar wat ik wel heel leuk vond, was dat je in die periode soms mocht helpen met opruimen in de kleuterklassen. Voor de jaarlijkse controle op compleetheid van de puzzels van vier stukken, of het afwassen van bakken vol met Duplo en LEGO. Mooie tijden. Die helaas niet meer terugkomen. Alhoewel; ik kan natuurlijk voorstellen of ik op de laatste dag voor de bouwvak alle perforators, nietmachines en paperclips mag afwassen. Maar waarschijnlijk kunnen die tegenwoordig ook gewoon in de vaatwasser.

Ge├╝pdatet: