Leiderschap

Vanwege de drukte op de pont is het elke ochtend niet alleen spannend of je de pont haalt, het is ook spannend of je er nog wel bij past. Gelukkig zijn er een paar mensen die zo assertief zijn om te roepen: ‘er moeten nog meer mensen bij, doorlopen!’. Dan dikt iedereen een beetje in en kan er zo nog 15 man bij. Dit vervult mij niet alleen met dankbaarheid maar ook met een knagende onzekerheid. Waarom durf ik dat zelf niet? En zou ik ooit zo’n persoon kunnen worden die ongevraagd in actie komt en de boel in goede banen leidt? Ik probeerde mezelf op te peppen met de gedachte dat ik in elk geval een positieve bijdrage lever door de orders van deze personen altijd netjes op te volgen. Dat hielp niet; ik ben dus niet alleen een lafaard, ook nog eens een volgzame lafaard.

Geüpdatet:

Een gedachte over “Leiderschap”

Reacties zijn gesloten.