Kwaad

Soms kom ik op de fiets kanten van mezelf tegen waar ik niet trots op ben. Vanochtend werd ik bijna overreden door een vrouw in een auto die mij geen voorrang verleende. Toen ze vervolgens ook nog haar middelvinger naar me opstak, voelde ik een blinde razernij die in het Engels treffend ‘road rage’ wordt genoemd. Ik had gedachten over de vrouw in kwestie die ik hier niet durf te herhalen. Gedachten die steeds begonnen met: ‘ze mag blij zijn dat ik de pont moest halen want anders..!!’ Op de terugweg verleende een man op een scooter mij ook geen voorrang. Hij had wel gelijk door dat hij fout zat en riep schuldbewust: ‘sorry!’. ‘Kan gebeuren!’ riep ik vrolijk terug. Dat deed ik niet voor hem. Ik wilde vooral de wereld weer even laten weten dat ik ook een ontzettend redelijk en vergevingsgezind persoon ben.

Geüpdatet: