Eyeliner

Inmiddels raak ik steeds meer gewend aan vrouwen die zich op de pont opmaken. Ook als dat op zeer geringe afstand van mijn gezicht gebeurt. Vanochtend stond ik naast iemand die druk bezig was. Ze moest af en toe diep graven in haar grote tas om de items te vinden die ze nodig had. Het deed me denken aan hoe kandidaten in Lingo groene ballen probeerden te trekken. Elke keer weer een verrassing wat er aan de oppervlakte zou verschijnen. In dit geval kwam er een groezelig gebruikt wattenstaafje naar boven. Tamelijk vies. Maar, er valt iets te zeggen voor mensen met afval in hun tas, die gooien dat tenminste niet op straat. Toen zag ik – van zeer dichtbij – hoe ze dat vieze wattenstaafje in haar mond stak en er vervolgens haar eyeliner mee ging bijwerken. Daar kon ik met de beste wil van de wereld niets positiefs meer van maken.

Geüpdatet: