Laagdrempelig

Het was vandaag de ‘nationale fiets naar je werk dag’. Op de website van dit evenement las ik over het doel van deze dag: ‘het op een laagdrempelige manier kennis maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk’. Als er inderdaad mensen in Nederland wonen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met de optie om zich op de fiets te vervoeren, weet ik eerlijk gezegd niet of we die als verkeersdeelnemer moeten willen verwelkomen. Laat die mensen liever eerst eens op zondagochtend op een verlaten parkeerterrein kennis maken met de fiets als vervoersmiddel. Als dat goed gaat, en ze bij voorkeur ook kennis hebben gemaakt met de verkeersregels, zijn ze wat mij betreft van harte welkom op het fietspad, hoewel ik ze wel wil verzoeken niet rond 9:00 met de pont te gaan want daar is het de laatste tijd al druk genoeg.

Geüpdatet: