Verwarring

Op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat deden de stoplichten het niet. Er stonden wel drie mannen in oranje jassen. Op het eerste gezicht leken zij de verkeersregelaars maar om  onduidelijke redenen waren zij in totale verwarring en moesten we als verkeer zijnde onszelf regelen. Hoewel dat aardig lukte, ben ik zelf ook in verwarring. Er werd gister een boek bij mij bezorgd dat ik niet had besteld. Zonder afzender, zonder kaartje. Iemand heeft het me cadeau gedaan. Maar wie? Het is een raadsel en het laat me niet los. Ik ben begonnen met lezen en in elke zin speur ik naar een aanwijzing; wie wil dat ik deze woorden lees, en waarom? Op bladzijde 12 las ik de zin ‘for no reason at all, he’ll send you books (books being the equivalent of flowers to you)’. Dat sloeg de spijker mooi op zijn kop. Ik hoop dat mijn geheime boekenstuurder dit leest want ik wil hem of haar heel hartelijk bedanken voor het fijne cadeau.

Geüpdatet: