De eenzame fietser II

Als je een lied in je hoofd hebt, helpt het soms om het dan maar even op te zetten en mee te zingen; vooral het liedje helemaal tot het eind afluisteren schijnt een effectieve manier te zijn om ervan af te komen. Ik luisterde dus maar een keer naar de eenzame fietser maar vond het lied zo mogelijk nog vervelender worden. Niet alleen vanwege het pedante toontje waarmee hij zingt dat hij wel lekker tevreden binnen zit (heel fijn voor je Boudewijn!) maar vooral omdat ik opeens goed naar de tekst ging luisteren. ‘Als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien half dood. (…) Maar liever dat nog dan het bord voor zijn kop van de zakenman.’ Ja Boudewijn? Heb je dat liever? Ik ben erg benieuwd waarom. ‘Want daar wordt hij alleen maar slechter van.’ Oh, ok, nee inderdaad. Geen speld tussen te krijgen.
Ik zag het al helemaal voor me: iemand komt op ziekenbezoek in het ziekenhuis waar de zoon van Boudewijn in coma ligt vanwege een incident op het voetbalveld, en dat hij dan zegt: ‘ik kan alleen maar dankbaar zijn dat het een coma is, de zoon van de buurman is gisteren afgestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit. Vreselijk, vreselijk!’

Geüpdatet: