Make up

Ik zag een vrouw zichzelf opmaken op het achterdek van de pont. Het fascineert me dat iemand het dus blijkbaar niet erg vindt om zonder make up in de openbare ruimte te zijn, en het ook niet erg vindt dat iedereen kan toekijken hoe ze zichzelf opmaakt, maar het wel dusdanig belangrijk vindt om opgemaakt op haar bestemming te arriveren, dat ze haar toilettas ervoor meeneemt.  Net als dames met zo’n regenkapje om hun permanentje tegen de regen te beschermen: je vindt het blijkbaar belangrijk dat je haar er goed uitziet, maar vervolgens heb je er geen problemen mee om met zo’n mal doorzichtig (want dan valt het minder op?) ding op je hoofd in het openbaar rond te lopen. Maar goed, ik fiets als het regent met een poncho en een pet op. Daar vindt vast ook wel iemand iets van.

Geüpdatet: